Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Dalsätra äldreboende i Myrviken är ett föredöme

Annons

För en tid sedan somnade vår mamma in, 94 år gammal. Ett långt och strävsamt liv har slocknat. Sina sista tio år bodde hon på Dalsätra äldreboende i Myrviken.

Erling Jutman och hans bröder tillbringade deras mammas sista dagar tillsammans med henne på Dalsätra äldreboende. Han vill hylla personalen för deras omtanke och professionalitet.

Under dessa år vi besökte vi henne så ofta som möjligt trots att vi bor långt ifrån. Hälsan var lite svajande på senare år så det blev även en hel del telefonkontakt med personalen.

I slutet av augusti kom så samtalet vi fruktat men samtidigt väntat på.

Mamma hade feber och var nätt och jämnt kontaktbar. Sköterskan berättar att det inte finns nån väg tillbaka och att slutet är nära.

Jag och mina bröder åkte upp för att vara vid hennes sida sista minuterna/timmarna/dagarna.......  Mer än fem dygn kämpade hon innan kroppen slutligen inte orkade mer.  Det blev trots allt ett värdigt farväl.

Under dessa dygn vi vakade hos mamma fick vi verkligen se hur professionellt personalen på äldreboendet jobbar. Under våra tidigare besök har man mest skymtat personalen. Nu fick man se hur verkligheten kan vara på ett äldreboende och hur duktig och dedikerad personalen är.

Deras omsorg om mamma och deras sätt att behandla henne, med värme, respekt och kärlek var helt fantastiskt. Den tid de tog sig med att prata med oss anhöriga betydde väldigt mycket i vårt sorgearbete.

Jag vill på detta sätt hylla personalen.

En personal som alltför sällan får höra positiva saker från oss anhöriga, oftast blir det påpekande om nåt man inte är nöjd med. 

En personal som har alldeles för dåligt betalt.

En personal som är underbemannad pga kommunens sparkrav.

Detta till trots gör ni ett fantastiskt arbete. All heder till er och hoppas att ni belönas nån gång.

Tack till hela personalen på Dalsätra Myrviken

 

Erling Jutman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons