Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags för skatt på djurskydd

Tysklands lantbruks- och livsmedelsminister Julia Klöckner (CDU) vill införa djurskyddsskatt för att minska konsumtionen av billigt kött i syfte att minska djurens lidande. Det är rätt väg att gå även i Sverige eftersom de svenska lantbruksdjurens livsvillkor snabbt försämras på grund av avel och industrialisering.

Låt oss ha två tankar i huvudet samtidigt. Det är moraliskt fel att hålla djur fångna och döda dem. Men även om du inte håller med om det anser du troligtvis att köttkonsumtionen bör minska och djurens rättigheter stärkas, vilket en djurskyddsskatt förverkligar.

Kossans mjölkproduktion, grisens tillväxttakt och hönsens äggproduktion ökar för varje år. De lever i extremt stora grupper på pyttesmå ytor i ytterst torftiga livsmiljöer. Det är djurplågeri. Kon, grisen och hönan vill leva lyckliga liv och inte dödas, precis lika mycket som du och jag.

Snart har förhoppningsvis köttindustrin förpassats till historiens skräphög. Att införa en djurskyddsskatt i Sverige är en viktig pusselbit för att verkliggöra denna underbart livsbejakande framtidsvision.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel