Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Civilt försvar vore bättre

Nu har de kommit hit igen, världens värsta miljöbovar. Inte straffbara enligt svensk lagstiftning, finansierade med tiotals miljarder av svenska skattemedel.

Onödiga för den svenska välfärden eftersom de inte producerar nånting. Som utbildar ungdomar till att döda andra länders ungdomar istället för att jobba inom vården eller skolan.

Bejublade av vissa och med all rätt avskydda av många.

Ska vi försvara vårt land, vår kultur, vårt demokratiska arv gäller ett civilt försvar av organiserad olydnad gentemot en ockupant. Detta avskräcker effektivare eftersom förlorade människoliv alltid räknas som den lägsta kostnad i ett krig.

Allt våld skördar offer, både bland de onda och de goda, både för de döda och de överlevande. Ett civilt ansvarstagande minimerar skadorna våldsbaserade försvar ökar skadorna. Jag överlevde andra världskriget och har blivit tvungen att uppleva otaliga krig sen dess.

Kick Leijnse

Fd Amsterdambo samtidigt som Anne Frank

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel