Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygger vi murar eller inte?

EU – länderna Tyskland, Frankrike och Italien har sökt stöd av Sverige för de principer för omfördelning av båtflyktingar, som man enats med Malta om. Den svenska regeringen säger dock blankt nej, helt i linje med statsministerns deklaration om att halvera Sveriges invandring (här avses människor från icke skidåkande nationer).

I detta ingår att behålla gränskontrollerna och de förstärkta ID – kontrollerna.

Hur var det nu med ”Mitt Europa bygger inga murar!”?

Socialdemokraternas anpassning till SD: s politik beror på väljartappet till detta parti. Somligt är rena blåkopior på SD-förslag lagda för tiotalet år sedan. Politik som tidigare benämnts såväl rasistisk som fascistisk är numera socialdemokratisk.

Hoppet får nu sättas till stödpartierna. Alice Bah Kuhnke, 47, EU – parlamentariker för MP, säger att vi inte får vara så egoistiska att vi bara tänker på oss själva och förmenar andra människor rätten att komma till Sverige.

Centerpartiets ordförande, Annie Lööf, 36, har deklarerat att Sverige kan ta emot 30 miljoner nya migranter.

Allt detta är vällovligt, men otillräckligt. Om vi menar allvar med ”alla människors lika värde” och alla deklarationer om mänskliga rättigheter, kan vi inte neka någon människa på denna jord rätten att komma till, och ta del av, vår välfärdsstat.

Egoism, som det sades: vi svenskar är inte mer värda än andra och har därför inte unik rätt till vårt överflöd.

Humanist och medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel