Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg nytt – men inte på Storsjö strand

Under de senaste åren har politiker från de flesta partier i kommunfullmäktige argumenterat för att vi ska bli fler invånare i Östersund. Ett växande antal kommuninnevånare kräver bostäder, men varför måste det byggas längs Storsjö Strand? Det har orsakat höga kostnader och en fördärvad utsikt för de som redan bor i stadskärnan.

Från tidigare epoker har gift lagrats i marken där husen byggs vilket kräver en sanering som redan har kostat kommunen 19.5 miljoner. Det gäller etapp etapp ett. Risken är stor att skattebetalarna måste stå för en lika stor nota på nytt. Det finns dessutom inga garantier för att saneringen inte sprider gift i Storsjön och därmed i dricksvattnet.

Många remissinstanser har varit kritiska till den föreslagna exploateringen. Även privatpersoner har försökt stoppa projektet, men utan att lyckas. Många anser med rätta att Östersunds unika vy mot fjällen kommer att förstöras. Faktum är att Östersund och Kiruna är de enda större städer som erbjuder detta.

Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen röstat nej till fortsatt exploatering. Vi kunde tyvärr notera att vissa företrädare för övriga partier gjorde sig lustiga över de argument vi framförde i kommunfullmäktige den 26 september. Tråkigt eftersom det är många som instämmer i våra synpunkter.

Alla partier förutom Sverigedemokraterna är alltså positiva till fortsatt utbyggnad vid Storsjö Strand trots ovan nämnda risker. Vill vi ha ett Östersund där vår fantastiska natur fortfarande kan beskådas finns lämpligare platser för bostadsbyggande än Storsjö Strand.

Sverigedemokraternas Fullmäktigegrupp Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel