Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg ingen mur mot fjällen

Tack till Kyrkan och andra som försöker påverka byggnationerna vid Storsjö Strand. Det är helt obegripligt hur politiker och byggherrar över huvud taget har kunnat komma på idén, och sedan fattat beslutet, att bygga bort det som är så unikt för vår fina stad; den fria utsikten mot Storsjön, Frösön och fjällen.

Jag gissar att det blivit protester om man sagt: ”Nu ska vi bygga en mur efter Östersunds strand, för att skymma utsikten”. Och det är precis vad som hänt. Den enda skillnaden är att det bor människor i den här muren.

I somras när jag väntade besök stod jag vid stationen och beundrade en vacker solnedgång över fjällen. Nästa gång jag står där kommer jag förmodligen att stirra in i en husvägg, som kanske blir det första besökare får se av vår stad, i stället för den välkomnande utsikten.

Jag är förbluffad och förskräckt men framför allt mycket ledsen över vad som sker.

Bedrövad inflyttad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel