Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Burken som dödar oskyldiga

Aluminiumburkar är praktiska och lätta att bära med sig för oss människor. Och de går dessutom att panta och ger oss då en slant.

Men för våra kor innebär de tragiskt nog ofta svårt lidande. 5 000 svenska kor dör varje år av små vassa aluminiumbitar som hamnat i ensilaget på grund av människans slarv och obetänksamhet.

LRF vill nu höja panten till 5 kr per burk, ett bra initiativ som säkert kommer att minska nedskräpningen i naturen och dessutom rädda tusentals kor från en plågsam död. För bonden innebär det att slippa nödslakta flera kor per år.

Till dig som slänger burkar skulle jag vilja säga:

Är du verkligen så lat och nonchalant att du inte för naturens och djurens skull kan lägga burken i en påse och ta med till affären och panta den? Jag hoppas du ändrar ditt beteende nu när du vet vad det kan få för konsekvenser. Njut av din dryck men skräpa inte ner i den natur som ju även är din egen.

Lena Meigård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel