Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bryr sig M om oss i länet?

En kvarts miljard. Det är vad det nya, föreslagna, kostnadsutjämningssystemet skulle ge Jämtlands läns kommuner och regionen. Pengar som kompenserar för våra långa avstånd, som kompenserar för vår gleshet och som ger oss bättre förutsättningar att klara vår välfärd.

Vi socialdemokrater säger ja till ett mer jämlikt Sverige där människor får samma förutsättningar oavsett var i landet man kan tänkas bo. Vi som bor här har samma rätt till bra välfärd som de som bor i landets storstadsregioner.

Moderaterna, däremot, verkar vara av en annan åsikt. Beatrice Ask (M), som kommer från Härjedalen, har i dagarna gått ut och sågat kostnadsutjämningen. Hon vill inte se ett jämlikare Sverige. Slutsatsen måste bli att hon tycker det är okej att en jämtlänning eller härjedaling skattar cirka fem procentenheter mer än en stockholmare för att få likvärdig välfärd.

Vi socialdemokrater är av en annan åsikt. Därför har vi satt press på vår regering, därför har vi drivit denna fråga i många år – Sverige ska vara ett jämlikt land.

Nu när frågan ska upp i riksdagen kommer våra socialdemokratiska ledamöter rösta för en rättvisare fördelning. Frågan är, hur kommer Saila Quicklund (M) rösta? Kommer hon att stå upp för länet eller kommer hon återigen att visa för oss att när den moderata partipiskan viner så gör den det, som alltid, till fördel för Stockholm?

Socialdemokrater i länet

Anna-Caren Sätherberg, riksdagsledamot, Kalle Olsson, riksdagsledamot, Ann-Marie Johansson, regionråd i opposition, Bengt Bergqvist, regionråd i opposition, Robert Uitto, regionråd i opposition, Therese Kärngard, kommunalråd, Berg, Lars-Gunnar Nordlander (S), vice kommunalråd, Härjedalen,Niklas Rhodin (S), kommunalråd i opposition, Krokom, Jonas Andersson, kommunalråd i opposition Ragunda, Susanne Hansson, kommunalråd Strömsund, Peter Bergman, kommunalråd i opposition Åre, Niklas Daoson, kommunalråd i opposition Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel