Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bevara Z-gränd och Lugnviks HC

 
Primärvården i Östersund
Visa alla artiklar

Vi Socialdemokrater vill att regionledningen ändrar sig och tar tillbaka planen på en jättehälsocentral.

I december föreslog regiondirektören och det blågröna styret i regionen att lägga ner hälsocentralerna i Lugnvik och på Z-gränd. Istället vill man bygga en jättehälsocentral på sjukhusområdet. '

Vi socialdemokrater för nu samtal med våra medlemmar, medborgare i områdena och representanter för primärvården. Argumenten emot förslaget är tunga.

# Hälsocentralerna i Lugnvik och på Z-gränd är uppskattade av såväl patienter som anställda. Personalen delar inte bilden av att deras lokaler skulle vara undermåliga och menar att båda hälsocentralerna har möjlighet att utvecklas.

# Om hälsocentralerna slås ihop riskerar man en omfattande personalflykt. Många anställda uppger att de inte vill jobba i en jättebyggnad. De vill arbeta nära sina patienter.

# Vi Socialdemokrater menar att framtiden är en trygg och nära vård. En centralisering av hälsocentraler är helt fel riktning och innebär ofrånkomligt att vården hamnar längre bort från patienten. Ombyggnadsplanerna i centrala Östersund kan ställa särskilda krav på Z-gränds verksamhet framöver. Men vi Socialdemokrater kräver att regionen inte lägger ner uppskattade och välfungerande verksamheter.

Ann-Marie Johansson, Bengt Bergqvist, Robert Uitto - Socialdemokratiska Regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel