Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bergs politiker gör ett jättejobb

Senaste dagarna har det varit en hård och ibland otrevlig debatt på sociala medier och i den vanliga pressen. Det har handlat om att de arbetande politikerna i Bergs kommun ska få samma arvode som övriga kommuner och likriktas.

I dag är många av våra politiker tillgängliga dygnet runt alla dagar i veckan. Träffar de en person som har synpunkter på det ena och det andra på affären en söndag morgon så förväntas de ta diskussionen oavsett om dom har barnen eller svärmor med sig.

Jämför man kommunpolitiker med regionpolitiker så tycker jag att kommunpolitiker har ett helt annat och socialt pressat arbete. Man känner kommuninvånarna och det förväntas mer av dem både socialt och i arbetet. Självklart ska kommunpolitiker ha samma ekonomiska förutsättningar som sina kolleger i regionen.

Tittar man på allt som händer i Bergs kommun tycker jag inte man ska motsätta sig ersättningen. Bostäder planeras och byggs, Klövsjö expanderas, kontinuerliga dialoger på många platser och tittar man på företagsklimatet så har Berg gått från plats 270 till 114. Samverkan med Härjedalen i vatten och miljöresurs har vad jag förstår resulterat med en sänkning av VA-taxan med 10 procent. Bra jobbat!

Jag har numer två barn i grundskolan i Berg och kan bara gratulera till de kompetenta och duktiga lärarna. Bergs kommun ligger på plats 29 av ALLA kommuner gällande kvalitet i skolan, Befolkningen ökar och Bergs kommun har ett överskott på 8 miljoner kronor.

Med dessa ord vill jag säga; Bra jobbat alla politiker oavsett partifärg och tjänstemän i Bergs kommun, klart ni ska ha samma arvode och lön som övriga kommuner och dessutom kan alla invånare bli medlem i ett parti och engagera sig.

Rickard Svedjesten Partifärglös

Oviken, Bergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel