Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Behandla medborgarförslag med respekt

Då Jämtlands väl Krokom tittat närmare medborgarnas förslag i Krokom Kommun ser vi att mycket få fått bifall av beslutande nämnd eller kommunfullmäktige.Hur kan detta komma sig, då förslagen mestadels är helt rimliga och skulle göra skillnad.

Här krävs en förändring, vi måste ta tillvara våra medborgares engagemang.

Många av dessa förslag har besvarats med avslag, men sedan används helt eller delvis.I vissa fall har förslagen besvarats med " det jobbar vi redan med", Avslag. Sådana svar uppmuntrar inte våra invånare i kommunen.

En av anledningarna till att kommunens tjänstemän redan jobbar med ett "bra förslag" är den långa politiska handläggningstiden. I dag kan handläggningstiden ligga på bortåt ett år innan det politiska beslutet tas i ärendet, det möjliggör för våra driftiga tjänstemän, som gör ett bra jobb att aktualisera förslaget i del, eller i sin helhet.Vi Jämtlands väl Krokom jobbar för en god utveckling av kommunen, i just förslagsprocesser, krävs en förändring i arbetet för att behålla intresset för goda idéer.

Risken med dagens omoderna metoder är att förtroendet för såväl tjänstemän som politiker sviktar. Här får politiken ta ett större ansvar och ge tydligare signaler om värdet i medborgarförslag och dialoger från våra bygder. Vi i JVK vill inte höra tvetydiga tungor från talarstolen säga "ett bra förslag men politiken säger nej".

Här krävs respekt för förslagsställare.

Jämtlands väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel