Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bättra länets ekonomi – skriv er här!

Det kommunala utjämningssystemet ändras nu så några kommuner i länet får mer pengar och Östersund mindre. Regionen får ett rejält tillskott. Finns det andra tillskott att få?

Flera höga befattningshavare i offentliga organ är inte skrivna i länet och skattar alltså inte här, exempel är landshövdingen och tingsrättens lagman, vilka båda är skrivna i Stockholm, bara där försvinner det väl närmare en miljon kronor om året. Även inom regionen finns det flera med hög lön som inte är skrivna i länet. Även om vi exporterar en hel del hyrpersonal så importerar vi förmodligen flera som inte ger några skattekronor.

Längre tillbaka i tiden diskuterades säsongsanställdas mantalsskrivning en hel del. Det hörs inte mycket om det nu, men jag gissar ändå att en stor del av de säsongsanställda i fjällen inte skattar i länet.

Borde inte kommunerna och regionen agera mera aktivt för att försöka få de som verkar i länet att även vara skrivna här?

Mats El Kott

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel