Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barnen drabbas igen med förslag om nytt skolbyte

 
Skolkaoset i Östersund
Visa alla artiklar

Nu har det hänt igen och det är återigen barnen som blir drabbade.

Mina barn fick hastigt och lustigt beskedet förra året att Körfältsskolan skulle läggas ner, klasserna splittrades och de har precis börjat i nya klasser och börjar vänja sig vid den nya skolan, nya klasskamrater och nya lärare. Så nu i veckan när jag läste nyheterna fick jag, lika hastigt och lustigt, veta att mina barn måste flytta igen.

Enligt artikel 28 i Barnkonventionen ska ”alla åtgärder som rör barn […] i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa”. Vidare nämns det i Skollagen (kap 1,9 §) om individens integritet, alla människors lika värde och solidaritet mellan människor. Vems integritet – inte barnens? Allas lika värde – inte barnens. Solidaritet mellan människor – inte mellan barnen och Östersunds kommun. Enligt detta förslag kommer mitt barn att byta skola, klasskamrater och lärare fyra gånger på fyra år. Är det en värdig skolgång? Är det för ”barnets bästa”?

När jag letar efter ledord som ska genomsyra kommunens skolor är trygghet ett ord som återkommer om och om igen. Kan Östersunds kommun verkligen stå för att kommunens skolor utstrålar trygghet? Vem tänker på barnen och deras trygghet? Vem tänker på mitt barn?

Mamma som återigen kämpar för sitt barns framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel