Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Aspås får Krokom att växa

Vill kommundirektören förekomma medborgardialogerna som drar igång nästa vecka om Krokoms kommuns tillväxt och målet att vi ska bli fler invånare i kommunen, när han i media uttalar sig om förslagen om skolnedläggningar i Aspås och Rödön?

”Aspås och Rödön är tillräckligt livskraftiga byar för att klara av det”. Vad ska vi då med medborgardialogerna när direktören redan pekat ut riktningen och offrat Aspås och Rödön. Är det kommundirektörens medvetna intention att man ska skrämma medborgarna för att de ska bli rädda och arga, är det så ”kreativa lösningar” kommer tillstånd?

Så här står det på Krokoms kommuns hemsida angående medborgardialog i Krokom: Demokrati är mer än att rösta vart fjärde år. Krokoms kommun vill utveckla kommunen i dialog med dig som lever och bor här. Medborgardialog handlar om att se medborgarnas kunskaper som tillgång för att forma framtidens kommun.

Det kommundirektören gör är att förekomma medborgardialogerna och förminskar den demokratiska processen. Sen är det inte kommundirektören som har bestämmanderätt i denna fråga, utan det är en fråga som ska avgöras av kommunfullmäktiges politiker efter att de tagit del och analyserat inspelen från medborgardialogerna.

Aspås – Vi ger Krokom växtkraft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel