Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det någon mening att anmäla brott?

Annons

Jag blev utsatt för bedrägeriförsök förra veckan. Jag annonserade efter en båtmotor. En kvinna svarade att hon hade en lämplig motor, jag fick bild och info. Allt lät bra och hon kunde skicka den hit men hon ville ha betalt för frakten i förväg (1900:- ) Misstänksam som jag är så googlade jag bilden och kvinnan. Bilden kom från nätet och kvinnan visade sig vara känd bedragare. Jag ringde polisen för att göra anmälan. Hon som tog emot anmälan ställde inga frågor alls och visade inget intresse. Efter någon dag får jag brev. Förundersökning ej inledd! Trots massor av bevis, personuppgifter, mail, sms, bilder, med mera.

Hot

Jag och min sambo blev hotade förra sommaren!

Klockan 23:30 kom det en svartklädd "gorilla" på mc hit. Han bankade hårt på dörren och var mycket hotfull. Jag blev så förbannad så jag bad honom att fara åt **. Jag tog foto på honom och mc:n. Gjorde polisanmälan direkt! Jag fann mc:n på Blocket och kunde identifiera mannen. Min sambo var fruktansvärt rädd vid tillfället och hade svårt att sova under lång tid.

Någon dag senare får jag brev från polisen. Förundersökningen nedlagd trots vittnen, foton, ID, med mera!

Stöldförsök

Jag hyrde en garageplats i ett gemensamt garage. En dag när jag kommer till garaget så är min släpvagn lastad med mina saker och påhängd bakom en bil som var på väg därifrån. Jag ringer polisen som kommer. De tar bilder, mm.

Igen. Förundersökning nedlagd. Uppsåt saknas!? De bara råkade lasta vagnen, eller?

Är det någon mening att anmäla brott?

Förnuftig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel