Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Apotea.se lämnar sociala medier

Apotea.se, Sveriges största nätapotek, har beslutat att tills vidare stoppa all marknadsföring på Facebook och Instagram. Beslutet är ett ställningstagande mot att Facebook tillåter spridning av rasistiska och hatiska inlägg och grupper på sina sociala medieplattformar.

”Apotea har nolltolerans mot hat, hot och rasism. Vi tycker inte att Facebook gjort tillräckligt för att minska spridning av rasistiskt innehåll på sina plattformar. Därför tar vi vårt ansvar och slutar tills vidare med att annonsera hos dem”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Beslutet omfattar även Instagram som ägs av Facebook. Hur länge stoppet kommer att vara beror på vilka åtgärder Facebook kommer att vidta. Frågan om hat och rasism i sociala medier har fått förnyad aktualitet genom Black lives matter-demonstrationerna runt om i världen. Flera företag över hela världen har krävt hårdare åtgärder av Facebook för att minska spridningen av olämpligt innehåll.

”Vi hoppas att Facebook hörsammar kraven från både användare och annonsörer. För Apotea är arbetet för alla människors lika värde en hållbarhetsfråga”, säger Pär Svärdson.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel