Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla har fått husarrest

Känner ni lika som mig? Att vi alla har fått husarrest! Tack vare att regering och berörda myndigheter inte fått tummarna ur ändalykten.

Först en folkhälsomyndighet vilken inte såg någon fara med “gräsbranden”, trots att vinden låg på mot Sverige. Sedan en handfallen regering, vilken dumpade ansvaret i knäet på regioner och kommuner. När det visade sig att vare sig regioner eller kommuner var rustade (känt sedan länge) pekade regeringen med hela handen på lagen, var står skrivet ATT nämnda myndigheter ansvarar för folkets hälsa (Det folk vilket, enligt Löfven inte fattar). Om verkligheten, som nu, överträffar dikten, ser jag ingen annan ansvarig än regeringen.

Förutom folkhälsomyndighetens floskler, får vi påspädning av Hallengren. “Målet är att testa 100 000/vecka. Nja, så kom hon till insikt att “jag var nog lite naiv”. Lite? Kan tänka mig att en tonårsflicka kan tillåtas vara naiv, men en minister i sveriges regering?

Nästa traumatiska utspel från Hallengren: 100 000 tester/vecka var inget mål?! Häpp! Ytterligare en som sällat sig till kappvändarna. Förvånad? Inte jag!

Sverige är nu en driftkucku i resten av världen. Så blir det när en samling gycklare blir satta att gör vuxna människors jobb.

Alla ni som är imponerade av regeringens rundhänta utdelande av allmosor: Det är våra pengar! Dina och mina!

Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel