Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äldre får ta smällen

Jag tror på dig Ann-Marie Johansson och det du skriver i lördagens LT. Jag tror också att de flesta vill ha god vård, och för det mesta så har vi det. Men det är konstigt att när kommunerna får lite pengar, då är det skola och äldrevården som får stryka på foten.

I Härjedalens kommun så har man återgått till att ha kortare dagar 5 tim (kallas hälsochema), jobba varannan helg, och många fler dagar än förut, du är aldrig ledig mer än två dagar.

Du får gå på högtryck hela dagarna de tider du är där, och har du otur (vilket händer ofta) så ringer någon och frågar om du kan hoppa in några timmar, för det fattas personal. Detta gör att du aldrig kan släppa tanken på ditt jobb, för du vet inte om du ska vara ledig eller jobba.

Personalen ska sköta så mycket, morgontvätt och medicinering, bädda, vädra, gå med kläder till tvätten som de senare ska hantera. Ledsaga alla till frukost lunch och middag, mata flera gäster ca 30-40 min. Sedan ta vissa till toaletten andra till dagrum. Slå på TV n och där sitter de fram till kaffet, och sen samma rutin igen å så går dagarna, men personalen hinner inte sitta och prata med någon och ingen terapi finns längre kvar.

Detta för att reglerna inte är tvingande. Ett hunddagis skulle få stänga igen om man skötte hundarna på detta sätt. Vi ska komma ihåg att alla som bor på äldreboenden har jobbat och betalat skatt och betalar ganska då rejäla summor för att få mat, hjälp med hygien och städ och tvätt. Kvalitén är ofta inte den högsta man kunde begära. Men vi har inget alternativ. Vården har gamla  försämrats sedan 1973.

Filibay

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel