Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äldre får betala för politiska misstag

Nu får våra äldre betala priset när Covid 19 härjar i landet för en obefintlig beredskap. Hur idiotiskt var det inte att privatisera apoteken,och lägga ut läkemedel och sjukvårdsutrustning på entreprenad.

Det är till den offentligt drivna vården våra skattepengar borde ha gått. Vi får inte glömma vad som hände senast i somras ,då en massa operationer fick ställas in på grund av materialbrist. Bara av sådana självklarheter som skyddshandskar och det var sex månader före Corona-krisen. och inte ett uppvaknande från den KD-ledda regionen!

I en TV-intervju med den gamle KD-ledaren Göran Hägglund som var drivande i privatiseringen av apoteken erkände han att det inte blev som han tänkt sig med lagerhållning när vinsterna skulle maximeras bland apoteken.

Läkemedel och utrustning är numera alltid på väg till apotek och sjukhus, det är den nya beredskapen med en lagerhållning som är obefintlig och oöverskådlig men är kostnadseffektiv, vinsterna är prio ett!

Är det inte dags för staten att ta ansvar för beredskapslagren?

Be-Fo!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel