Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till SOS-barnbyar i Vemdalen

De yngre eleverna på Vemdalens skola bjöd på en bejublad show där intäkterna går till ett fadderbarn. Tillsammans med Hede/Vemdalskören samlade man in nära 8 000 kronor.

Annons

Under tisdagskvällen var det show på skolan i Vemdalen. Det var sex och sjuåringarna som stod för underhållningen och hela behållningen gick till SOS-barnbyar och klassen ville på det här sättet stöda ett fadderbarn. Elevernas insamling gav hela 4 730 kronor.

De tretton eleverna framförde på en fin föreställning som blev en resa i Astrids Lindgrens värld som bjöd både på fakta och kunskaper om Astrid Lindgren, hennes böcker och härliga sånger.

Samma kväll anordnade Hede/ Vemdalskören ett musikcafé på GT-gården i byn. De valde att skänka sina pengar från sin kväll till klassinsamlingen. Den totala summan blev då 7 930 kronor.

– Helt fantastiskt, vi och eleverna är väldigt glada för att insamlingen blev så lyckad. Dessutom var det extra roligt att Hede/Vemdalskören valde att skänka sina intäkter till vårt ändamål, säger läraren Mari Svelander.

Hon berättar att det var föräldrarna som kom med förslaget till insamlingen. Förutom inträde kom slantar in genom att barnen målat tavlor och även täljt träfigurer som såldes under kvällen.

– Dessutom sålde vi fika som affären här i byn sponsrat med, säger Mari Svelander.