Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insamling för familj utan papper

Nätverket Ingen människa är illegal stod under lördagen på Stjärntorget i Östersund för att samla in pengar till en papperslös familj i länet.

– De pengar som vi får in kan ge den här barnfamiljen en möjlighet att ordna en lite finare julmiddag och kanske ge barnen någon julklapp, förklarade Jenny Kronman som är medlem i nätverket.

Hon berättar att insamlandet av pengar är helt avgörande för att den aktuella familjen ska kunna ha mat på bordet, tak över huvudet och någon form av grundtrygghet. Som papperslös familj har de inga juridiska eller ekonomiska rättigheter och måste därför leva som gömda och förlita sig på gåvor från välvilliga människor.

För att få in de välbehövliga pengarna sålde nätverket bland annat bröd och korv samt ordnade med fiskdamm. Jenny Kronman såg nätverkets insamling och försäljning som en motvikt till den övriga julhandeln.

– Vår försäljning till förmån för den här familjen blir en kontrast till julshopping som annars mest går ut på att människor spenderar massor med pengar på att ge saker till andra människor som redan har det gott ställt.