Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Innehållslös rödgrön budget

Annons

Häromdagen så presenterade den rödgröna oppositionen sitt budgetförslag. Det var med spänning jag läste igenom de 106 sidorna.

Skulle nu Tomas Bodström i konkret handling och med siffror visa att han menade allvar med sitt tidigare löfta att om S, V och MP vinner valet så ska ett fängelse byggas i Östersund? Han har ju vid flera tillfällen sagt det! I Östersund är det en stor enighet bland oss politiker att fängelset bör byggas.

På de 106 sidorna nämns inte rättsfrågorna nästan alls. Hur skulle de rödgröna ställa sig till de 3 000 nya poliser landet fått under justitieminster Beatrice Ask ledning?

Det jag hittar är att de vill slå ihop de länsvisa polismyndigeheterna till en myndighet för hela landet. Men i tabeller finns inga tillskott till rättsväsendet som skulle kunna göra det möjligt med ett fängselsbygge, hur kommer det sig?

Däremot har de rödgröna talat om att inför halvtidsfrigivning av fångar, vilket ju istället borde minska behovet av fängelseplatser.

Så tyvärr visade sig min oro tidigare vara sann. Det vil säga att Tomas Bodström står för en innehållslös löftespolitik. Som justitieminister tog han inga beslut att påbörja fängelsebygget och nu i opposition så lägger han ej till pengar i budgeten eller ens nämner frågan med en rad i det dokument som ska utgöra ramen för de rödgrönas politik vid en eventuell valvinst i höst.

Väljarna har att välja mellan en samordnad allians som genomför det man lovar och man ser till att ha täckning för det.

Det är skillnad mot den överbudspolitik de rödgröna står för.

Pär Jönsson (M),riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel