Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inneffektivt IFK föll i toppmötet

Spelmässigt var IFK Östersund nära maxprestation. Men serieledarna Ånge gjorde fler mål och avgick med segern och tre poäng.

– De har noll uppbyggda anfall och gör tre mål, suckar Leif Widegren.

Hemmalaget Ånge hade vunnit samtliga fyra seriematcher inför mötet med IFK. Det syntes inte på planen då det var Östersundslaget som tog tag i spelet.

– Jag tycker att vi är fullständigt överlägsna. I min bedömning har vi 65-35% i bollinnehav. Vi gör nog kanske vår bästa match på flera år, säger tränare Leif Widegren.

Det kan man inte tro om man bara tittar på resultattavlan. Strul efter ett inkast, en frispark, och ett friläge senare hade Ånge skaffat sig en 3–0-ledning i början av andra halvlek, medan skönspelande IFK hade förtvivlat svårt att sätta lägena.

– Jag vet inte hur många målchanser vi skapar. Jag är väldigt besviken just nu. Men samtidigt tvekluven, för bättre fotboll än vi spelar i dag tror jag inte att vi kan spela i trean, säger Widegren.

Trots underläget var poäng inom räckhåll när Östersund fick till en forcering på slutet. Mattias Decker och Christoffer Gärdin ordnade två reduceringsmål och man fortsatte trycka på för en kvittering.

– Det är väldigt nära, vi har bollar som är och dansar på mållinjen. Men det går ut på att vinna matcher och det gör vi inte just nu.

Segrande Ånge stannar kvar i serieledning med fem segrar av fem möjliga, medan IFK Östersund står kvar på nio poäng. Men IFK-tränaren var inte allt för imponerad av tabellettans spel på planen.

– Jag har förväntat mig att de skulle rulla mycket, men de slog mest långbollar, så jag blev lite lurad där, säger han.