Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inlandsbanefestivalen tuffar in

Den ambulerande Inlandsbanefestivalen gör ett stopp i Lit igen. Den här gången med sångerskan Susanne Alfvengren i spetsen.

Annons

Söndag 8 juni stannar tre av turnéns artister i Lit för en spelning i kyrksalen. Två lokala band dyker också upp som gästartister.

Susanne Alfvengren slog igenom 1984 med låten "Magneter". Sedan dess har hon legat på svenska topplistor med låtar som "När vi rör varann", "Som stormen river öppet hav" och "Ögon man aldrig glömmer". 2009 var hon med i svenska melodifestivalen med "Du är älskad där du går".

Johan Piribauer är upphovsmannen bakom festivalen och har sex album och tre singlar bakom sig. Hans musik är en korsning mellan visa, pop och progg, ofta med samhällskritiska texter.

Violinisten Adam Nordin kommer från Nord-Norge och har bland annat släppt skivan "Northern lights blues" tillsammans med Rune Larsen.

Lits stoltheter Ducks Can Groove är kanske främst kända för att tolka Jimi Hendrix, men de har även släppt ett par album med eget, kritikerrosat material.

Bandet Table Of Nations spelar bluegrass och americana med bas i Östersund.

Inlandsbanefestivalen startades som stödfestival för Inlandsbanan som hotades av nedläggning 1990. Festivalen återuppstod 2007 när Inlandsbanan firade 100-årsjubileum och har sen dess turnerat längs banans orter varje år.