Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkonsekvent Larsson

Centerpartisten Håkan Larsson har helt rätt i LT: s pappersupplaga 6 mars. Så här kan vi inte ha det. Inte bara det koloniala tänkandet utan också handlingssättet måste upphöra och naturresurserna ska komma de rättmätiga ägarna till del. Men Håkan Larsson är inte konsekvent.

För att utvecklingen av glesbygden ska komma till stånd framhåller han med emfas nödvändigheten av att fiskodlingar får nyetablera och bygga ut. Som en direkt följd av hans krav skövlas fattiga människors fiskresurs. Att inte acceptera det koloniala tänket på hemmaplan och samtidigt bortse från det koloniala handlingssättet när det drabbar de som aldrig fått vant sig med något annat, är hyckleri.

Nu är Håkan Larsson inte ensam hycklare för i fiskodlingsfrågan sitter han i samma båt som partikollegan Görel Thurdin. Som ordf. i Hushållningssällskapet står hon bakom ansökan om utbyggnad av fiskodlingen i Landösjön. Samtidigt sitter hon som ordförande för Rädda Barnen i Kramfors.

Genom att ställa sig bakom utbyggnaden av fiskodlingen i Landösjön berövar hon fattiga barn deras mat i form av fisk samtidigt som hon genom sitt ordförandeskap i Rädda Barnen ska värna om samma barn.

Arne Molin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel