Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkokt lax med svensk Caesarsås

4 portioner

Ingredienser inkokt lax:
600 g lax i bit
en halv citron
1 liter vatten
1 msk salt
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
dillstjälkar
Caesarsås:
3 sardellfiléer
1 pressad vitlök
2 dl gräddfil
2 dl riven ost
salt och peppar

Skär citronen i skivor. Koka upp vatten och kryddor i en stor kastrull och låt koka under lock 5 minuter. Lägg ner laxen och låt sjuda på svag värme 15-20 minuter. Låt laxen kallna i spadet.

Sås: Finhacka sardellfiléerna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och mogna över natten. Servera till den inkokta laxen.