Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Larsson

/

Annons

 

Backe

Budet om Ingvar Larssons bortgång har väckt förstämning vida omkring. Han var en välkänd och aktad person kännetecknad av samhällsengagemang, positiv livssyn, hjälpsamhet och välvilja.

Han blev 72 år.

Ingvar växte upp hos sin farfar i Långvattnet nära Junsele och präglades tidigt av dennes sunda livsinställning, flit och rättrådighet. Farfadern förblev en förebild för Ingvar livet igenom.

Efter avslutad sexårig skolgång väntade, som för många av den tidens 12-åringar, tungt skogsarbete.

– Jag har ju klarat mig ganska bra med tanke på att jag bara gått varannan dag i skolan, kunde han undslippa sig när det gått honom väl.

Handverktyg ersattes av skogsmaskiner som Ingvar investerade i. Arbetet i skogen förblev fram till pensionen hans huvudsakliga näring.

1966 gifte han sig med Barbro Sjödin från Backe. Egenhändigt totalrenoverade han en villa i Backe till ett vackert och trivsamt hem. Två flickor kom till världen, Britt-Marie och Viktoria.

Det är förunderligt att kunna engagera sig i så mycket som Ingvar gjort vid sidan av det dagliga arbetet och omsorgen om hem och familj. Uppdraget som fisketillsyningsman i unga år följdes av många andra, bland dem uppgiften som byfogde för Backe byamän.

Oräkneliga är de timmar han ägnat Backe IF. Döttrarnas intresse för bordtennis bidrog förmodligen till Ingvars helhjärtade engagemang som organisatör, ledare, chaufför och coach. Han återfanns i täten när en ny träningslokal ideellt byggdes upp. Idrottsframgångarna lät inte vänta på sig. Med Ingvar som lagledare och med dottern Viktoria i laget vann Backes flickor 70-iadens riksfinal.

Han har också verkat som framgångsrik tävlingsledare och arrangör för den årliga bordtennistävlingen Backe-cupen.

För Fjällsjö bollklubb, ortens fotbollsförening, var han en uppskattad ledare och ordförande. Likaså var han ett självklart val för Backe IF:s ordförandepost. Inte förrän innevarande sommar, då krafterna inte längre räckte till, överlämnade han efter cirka 25 år ansvaret som marknadsgeneral för den årliga Fjällsjömarkna’n och fick då njuta av festligheterna som åskådare.

Däremot var han fortfarande vid sin bortgång ordförande i Backe revysällskap och i Fjällsjöhallen AB. Det sistnämnda blev hans sista stora projekt. Tillsammans med Hans-Olof Kåhrström planerade och verkställde han byggplanerna, handledde frivilliga och entreprenörer samtidigt som han med sitt goda humör och sin humor spred trivsel omkring sig.

Ingvar Larssons minne kommer alltid att förknippas med beundran, tacksamhet och glädje.

Ingvar Larsson, vår älskade pappa, har somnat in efter en tids sjukdom i en ålder av 72 år. ”Få saker är säkra men en sak är sann: Det skulle finnas fler glada barn om alla haft en pappa som du.” Vi saknar dig så mycket.

Mer läsning

Annons