Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid Selander

Vår mamma, Ingrid Selander, Bispgården, har avlidit. Hon skulle ha fyllt 89 år fem dagar efter sin bortgång.

Annons

Mamma växte upp i Västanå, Liden, i en syskonskara på 16 barn. År 1943 gifte hon sig med Algot Selander, som var uppväxt på Korsåmon i Fors församling. De fick två barn. 1999 blev hon änka.

Mammas och pappas liv präglades av arbete, framför allt vid Vattenfalls kraftverksanläggningar i norra Sverige, där mamma kockade. Så småningom återvände de till hemregionen och bosatte sig i Bispgården.

Mamma fortsatte att arbeta långt upp i åren, hennes energi var enorm. När det var full fart och fläkt, då trivdes hon.

På frågan, för några veckor sedan, om hon tyckte att hon haft ett bra liv, svarade hon att det hade hon, och det var åren vid de olika kraftverksbyggena som varit de allra roligaste.

Mamma var en mycket generös och gästvänlig person. När hon hade människor omkring sig som hon fick måna om, bjuda på mat och kaffe, då mådde hon som bäst. Omtanken om andra var överväldigande.

Hon var engagerad i bland annat hörselfrämjandet och PRO.

Då livets sol nu dalat för mammas verksamma liv, önskar vi alla denna duktiga mamma och kvinna en skön vila. Den är hon väl värd. Men vi saknar henne mycket!

Hjördis och Kenth

med familjer