Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Samuelsson

/

Ingrid Samuelsson, Lillsjöhögen, älskad maka och vår kära mamma, insomnade på nyårsafton 2008. Hon föddes 1930 i Östhammar, men flyttade till Östersund som liten. Hon blev 78 år.

Annons

Ingrid gifte sig 1952 med Folke Nilsson och fick med honom två barn, Laila och Leif. Hon gifte om sig med Karl-Erik Samuelsson 1961 och fick tre barn med honom, Liselotte, Ingalill och Bengt Erik.

Under hela sitt liv har mamma omgett sig med barn, egna och andras. Hon hade fosterbarn och dagbarn och var engagerad i bland annat kyrkans barntimmar och Skogsmulle. Som ung var hon medlem i Missionskyrkan och aktiv i Juniornian.

Mellan perioder av att sköta egna barn jobbade mamma på Erikssons musikhandel och Sparbanken i Östersund, som skrivbiträde på Vägförvaltningen samt som sjukvårdsbiträde och senare som undersköterska i tio år.

Runt mamma var det alltid liv och rörelse. Dörren har alltid stått öppen för vänner och grannar som när som helst kunnat komma in och dela gemenskapen. I mammas hem och hjärta fanns alltid plats för hur många som helst – människor som djur – och hennes omtanke, varma röst och glada skratt har räckt till många.

Hennes syster och närmaste vän ”moster Mimmi” och hennes familj, deltog i alla skeenden genom livet. De har alltid varit en självklar del av den redan stora familjen.

Mamma har berikat så många människors liv och även sitt eget genom alla vänner och alla barn. Hon kunde konsten att göra gott och sprida glädje. Många är väl de över hela landet och ut över världen som tagit emot hennes fotografier och brev. Hennes enorma intresse för fotograferande har alltid varit levande och det tog ny fart i och med alla barnbarns och barnbarnsbarns födelse.

I hundratals album finns en bildskatt som nu är ett oerhört stöd för vårt gemensamma minne av det som varit.

Mamma såg mycket glädje i att vara många tillsammans. Otaliga middagar och fikastunder med tjugotalet gäster runt bordet har avnjutits i hemmet i Lillsjöhögen, i det stora köket och ute i trädgården. Hennes matlagningskonst och bakning gjorde aldrig någon besviken.

Mamma älskade att göra utflykter med oss. Tillsammans med mamma och pappa har vi gjort otaliga promenader och turer med fika. Pappa och mamma fiskade mycket i sjön och de gjorde många turer i bärskogen. Hon lade stor omsorg runt trädgård och blommor. Hon tyckte även om att resa och gjorde tillsammans med pappa många resor runt i landet men även några utlandsresor. Trots det var Lillsjöhögen det som var mammas och pappas paradis på jorden. ”Bor man i Lillsjöhögen känner man sig förmögen” var en devis mamma gärna citerade. Hon var även aktiv i föreningslivet i byn.

Mamma var solen på vår jord och är nu en stjärna på vår himmel, för pappa och för oss alla. Hon lämnar ett mycket stort tomrum efter sig.

Mer läsning

Annons