Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid M Egge

Ingrid M. Egge, från Gimdalen, senare bosatt i Duluth, Minnesota, USA avled måndagen den 1 november i en ålder av 90 år.

Ingrid, född den 9 april 1920, var dotter till Nestor och Hulda Eriksson, född Hermansson. Familjen utvandrade till USA då Ingrid var 4 år. I USA fick hon två syskon, Leslie och Sigrid. Leslie avled som barn och fadern Nestor drunknade 1932 när han var ute och fiskade.

Ingrid utbildade sig till lärare, vilket hon arbetade som i mer 20 år. Hon tog sin examen vid University of Minnesota där hon mötte sin blivande make Aaron Egge. De gifte sig den 23 augusti 1946 och fick två barn, Jerry och Denise, fyra barnbarn och fyra barnbarnsbarn.

Ingrid och systern Sigrid var flera gånger på besök hem till Gimdalen tillsammans med modern Hulda. I senare år har hennes son Jerry med familj och barnbarnen besökt Gimdalen.

Ann-Katrin Stensdotter