Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid Lovén

Dalkullan Ingrid Lovén avled den 8 juni i sitt äldreboende på Djurö utanför Stockholm. Hon jordfästes på sin 88-årsdag.

Annons

Ingrid växte upp i Grycksbo och utbildade sig till språklärare i franska och engelska i Uppsala. Tillsammans med sin man Sigurd och döttrarna Karin och Inga skedde flytten till Jämtland där Ingrid sedan verkade som lärare främst på högstadiet i Krokom. Familjen bodde en längre tid i gamla prästgården i Aspås. När makarna gick skilda vägar flyttade Ingrid senare till Ås.

Ingrid var inte bara en kunnig och noggrann lärare utan hon gjorde sig också känd som en uppskattad ledare i många olika samanhang, särskilt med inriktning på natur och friluftsliv.

Hon engagerade sig i Skid- och friluftsfrämjandets verksamhet i Almåsa och som ledare i Krokoms gymnastikförening. När Nyhedens gymnastikhall stod klar deltog Ingrid med liv och lust i det volleybollag som bildades under namnet Krokomsdamerna. Det blev segrar både i Korpen och DM på 1970-talet.

Ingrid var en hängiven skidåkare både utför och på längden ofta med utgångspunkt från stugan i Bydalen. Hennes reslust förde henne ut i världen till vandringar, cykelturer och båtfärder i många länder.

Efter pensioneringen utbildade sig Ingrid och ledde grupper i internationella danser. Hon aktiverade även sina kvinnliga pensionerade vänner genom utflykter, studiebesök och andra sammankomster.

När Ingrids krafter avtog flyttade hon till Krokom och sedan till Djurö för att komma närmare barn, barnbarn och barnbarnsbarn. När hon nu har lämnat oss alla kommer vi ihåg henne som den humoristiska och initiativrika vän vi har haft glädjen att lära känna.

För vännerna Vanja, Eva och Bengt