Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid-Lisa Andersson

Ingrid-Lisa Andersson, Frösön, har avlidit i en ålder av 82 år.

Ingrid-Lisa föddes i ett jordbrukarhem i Mälgåsen, Stavre i Revsunds församling, och fick tidigt lära sig gårdens alla arbetsmoment. Ingrid-Lisa var nummer två i en syskonskara av tre barn.

Som dotter i familjen var det dock meningen att hon skulle söka sin utkomst utanför hemmet och hon fick möjlighet att studera vid småskollärarseminariet i Härnösand. Sin första anställning erhöll hon i Borgvatten följt av en tjänst i Gällö. Senare följde tjänstgöringar i Haga, Ope och vid Karlslundsskolan i Östersund. Där var hon verksam som lågstadielärare fram till sin pensionering.

Under åren i Gällö träffade Ingrid-Lisa sin blivande make, Bengt, och paret bosatte sig efter giftermål i Haga, Lockne där även de två barnen Kerstin och Lennart föddes. Familjen flyttade 1957 till Östersund och Bengt och Ingrid-Lisa har sedan varit kommunen trogen.

Under barnens och barnbarnens uppväxt tillbringades största delen av den lediga tiden antingen i vinterstugan i Vemdalsskalet eller i sommarhuset i Mälgåsen. Bestående minnen från den tiden är skidturerna på fjället, åken i slalombacken, fisketurerna på sjön, svamp- och bärplockning antingen i skogen eller på bärodlingarna. Under årens lopp gjorde Bengt och Ingrid-Lisa många resor till olika delar av världen. Speciellt resorna till Kalifornien och vänskapen med utbytesstudenten Merry-Lee och hennes familj var något som gladde dem alla.

Ingrid-Lisa har under hela sitt liv haft en mycket stor vänkrets. Hon har alltid lärt känna nya vänner och den sociala förmågan var en av hennes mest utmärkande drag. I vilken situation som helst har hon skapat kontakter med nya personer och hon har även haft förmågan att upprätthålla kontakten med alla sina vänner under årens lopp. Trots sviktande hälsa under senare år har det alltid funnits kraft och engagemang för vänkretsen. Såväl våningen på Frösön som sommarhuset vid stranden av sjön i hembyn har alltid välkomnat släkt och vänner.

En maka, moder, syster, svärmor, mormor, farmor och farmorsmor är borta men saknaden efter henne delas av så många fler vilket gör det lättare att bevara ljusa minnen av henne nära våra hjärtan.

Kerstin och Lennart