Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Jönsson

Annons

Ingrid Jönsson

Bispgården

Vår kära mamma somnade stilla in fredagen den 2 januari på sjukhuset i Sollefteå. Hon rycktes ifrån oss alltför snabbt och efterlämnar en enorm saknad, men också många ljusa minnen.

Mamma föddes i Svaningen, Strömsund som yngst av sex syskon. Familjen flyttade 1941 till Nyby, Lit. Hon blev moderlös i unga år och fick som enda hemmaboende dotter tidigt ta ansvar för hemmet. Hennes far insjuknade senare och mamma var där och tog hand om honom under sjukdomstiden.

Mamma och pappa träffades våren 1951 och gifte sig 1954. De fick oss tre döttrar och sedermera även fyra barnbarn. Under hela vår uppväxt var mamma hemmafru och tog hand om oss och hemmet, vi minns mamma som en stor trygghet som alltid fanns tillhands där vi behövde henne. Det kändes väldigt bra att hon fanns hemma under hela vår uppväxt och skoltid.

Mamma och pappa reste väldigt mycket, speciellt via pappas arbete innan han pensionerades och fick därigenom många vänner och bekanta. Många är de människor som genom åren lovordat mammas sätt att vara, hon var rak och enkel mot alla, men samtidigt varm och ödmjuk som person. Hon var också väldigt duktig på att laga god mat vilket många fått erfara, speciellt barnbarnen och även många andra berömde ofta hennes matlagningskonster.

Som ung var hon bland annat intresserad av att åka skidor, och deltog även i en del tävlingar. På äldre dagar tog sig idrottsintresset uttryck i att följa de flesta sporter som visades på tv och då främst ishockey. Hon hade en önskan att någon gång åka till Globen för att se en ishockeymatch, den önskan infriade vi som hennes 75-årspresent. Detta uppskattades väldigt mycket och hon ville göra om det igen, vilket tyvärr inte hanns med.

Vi syskon hade i det närmaste daglig telefonkontakt med vår mamma, och vi blev alltid varmt välkomnade då vi hälsade på efter vi flyttat hemifrån. Vi uppskattade mycket att bara kunna ringa och prata, ofta utan något verkligt ärende, bara för att höra hur det var. Det är något vi kommer att sakna oerhört.

Vi kommer alltid att sakna mamma.

Mer läsning

Annons