Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inglasad krogmiljö överklagas

Det blir knappast någon inglasad uteservering på restaurang Sir Winston i sommar sedan kommunens ja till inglasningen överklagats.

Annons

En butiksägare hävdar att beslutet, som politikerna i miljö- och samhällsnämnden fattade i april, är felaktigt eftersom gatumark inte får bebyggas.

Nu har ärendet landat hos länsstyrelsen.

Hinner ni fatta beslut innan sommaren.

– Nej det kommer vi inte att hinna göra. Vi har en massa annat som ligger före, säger Jon Paulsson, samordnande jurist på länsstyrelsens samhällsenhet.

I överklagan hävdas att en inglasning stör butikens verksamhet. Urinerandet framför butiken har ökat nattetid vilket medför en olägenhet som sannolikt ökar ytterligare med en inglasning för åretruntbruk. Inglasningen bedöms också medföra att butiken försvinner ur synfältet för de som kommer norrifrån, vilket leder till ytterligare försäljningsförluster.

Som LT tidigare skrivit handlar det om en 34 kvadratmeter utbyggnad, inglasad med tak och med en ramp mot entrén. Inglasningen byggs upp inom samma yta som den nuvarande uteserveringen.

Inglasningen ska vara tidsbegränsad i fem år. Men kommunens tjänstemän var emot det här redan i första skedet därför att: "Åtgärden strider mot detaljplanen och är inte förenig med syftet (Gata)."

Tjänstemännen ansåg också att inglasningen inte är av tillfällig karaktär, varför ett tidsbegränsat lov inte är tillåtet enligt plan- och bygglagen.

Politikerna i miljö- och samhällsnämnden körde däremot över de egna tjänstemännen och en enig nämnd beslutade att godkänna utbyggnaden.