Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget skönspel när ÖHC vann mot Hudiksvall

/
  • Östersund gjorde inte en av sina bättre matcher mot Hudiksvall i går. Ändå lyckades man rycka upp sig i den tredje perioden för att till slut vinna matchen med 2–1.   Foto: Denny Calvo

Det var ett mer mänskligt ÖHC vi fick se i lördags. Stundtals var det rent ut sagt inte bra alls. Ändå; 2–1 och sjätte raka vinsten mot Hudiksvall i Z-hallen.

Annons
– Det är oprövade grabbar. Vi ska inte ha för stora förväntningarna på det här laget.
Det sa Roger Forsberg inför seriestarten av årets hockeyetta. Givetvis ett befogat uttalande; ÖHC har ett av landets absolut yngsta division 1-lag.
Frågan är om vi nu inte ska börja tänka om när det kommer till förväntningar. Sex matcher har spelats – Östersund har vunnit samtliga av dessa. Dessutom har segersiffrorna ofta varit anmärkningsvärt stora; 9–3 mot Ånge, 8–2 mot Härnösand, 7–2 mot LN91 och 8–3 mot Kovland.
– Det är klart man är lite förvånad, medger Roger Forsberg.
– Ja, vi har ju också skapat fruktansvärt mycket i många matcher, fyller andra tränarhalvan, Hasse Brunk i.
Det såg ut att kunna bli stora siffror även mot Hudiksvall i helgen. ÖHC skapade en uppsjö av målchanser i första perioden, däribland hela fem ramträffar.
Men pucken stretade emot den här dagen. Bara en smet förbi bortalagets målvakt i första perioden. Den från 91:an Marcus Gusling, som efter elva minuter trampade runt vid vänstra tekningscirkeln och piskade in pucken via ribban.
– Ingen hade kunnat säga något om vi hade varit i ledning med tre eller fyra puckar efter första perioden, menar Hasse Brunk.
Scenförändringen var total i mittperioden – förmodligen Östersunds sämsta hittills under årets säsong. Samtliga spelare agerade bisittare, samtidigt som Hudiksvall bjöds på gratismöjligheter. 1–1 kom ganska tidigt, därefter föll spelet totalt.
Vid en sekvens snurrade Hudiksvall i drygt två minuter i offensiv zon, mot tillsynes ointresserade hemmaförsvarare.
Och den alltid lika intensivt coachande Roger Forsberg var rasande. Utskällningen av den kedjan hördes över hela Z-hallen.
– Det var väldigt jobbigt. Det hände absolut ingenting i den perioden, kommenterar Roger Forsberg.
Vad sa ni i paus inför tredje då?
– Jag sa det att vi ska vara glada att vi fortfarande är med i matchen och har chans att repa upp det här, svarar Brunk.
ÖHC skärpte också upp spelet. Det handlade visserligen inte någon skönhockey, men en helt annan fokus rådde på isen. Lyckovärvningen Sasaki Kazumasa gjorde 2–1 fem minuter in i avslutningsronden. Det blev matchens sista mål, trots en hyfsad press från Hudiksvall i slutskedet.
Matchfakta
Östersund/Brunflo IF–Hudiksvalls HC 2–1
(1–0, 0–1, 1–0)
Första perioden: 1–0 (11.04) Marcus Guslin (Andreas Eriksson)  spel fem mot fyra.
Skott: 13–6.
Andra perioden: 1–1 (2.54) Daniel Sandgren (Patrik Westergren, Niklas Sjölund) spel fem mot fyra. Skott: 7–11.
Tredje perioden: 2–1 (5.04) Sasaki Kazumasa (Patrick Nordström, Jens Nilsson) spel fem mot fyra. Skott: 7–14. Totalt: 27–31.
Utvisningar: Östersund/Brunflo IF 6x2 min. Hudiksvalls HC 7x2.
Domare: Fredrik Nilsson, Sundsvall.
Publik: 208.

Mer läsning

Annons