Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget samarbete mellan C och S

Hon har tidigare varit öppen för samarbete med alla utom Sverigedemokraterna. Nu får även Socialdemokraterna kalla handen av Theresa Flatmo (C).
– Vi kommer inte regera tillsammans i kommunen, säger hon.

Annons

På torsdag hålls kommunfullmäktigesammanträde i Bräcke. Målet är att det då ska vara klart med hur kommunen ska styras de kommande fyra åren. Om det blir så är allt annat än säkert.

– Det är fortfarande ovisst hur det kommer se ut. Frågan är om det kommer bli en majoritet eller ett styre med vågmästare, säger Theresa Flatmo, som var andra namn på Centerpartiets lista till Bräcke kommunfullmäktige.

Centerpartiet var valets stora vinnare i kommunen. Ett annat parti som gjorde ett starkt val var nybildade Landsbygdens framtid i Bräcke. Centerpartiet har fört samtal med det nya succépartiet och även med Moderaterna, Folkpartiet och Miljöpartiet.

– Det som har hänt i Bräcke kommun är historiskt, att det har tubbats ordentligt i mandaten och att ett nytt parti har kommit in på spelplanen. Det är väl lite omtumlande för alla partier, säger Theresa Flatmo.

I en intervju med Länstidningen dagen efter valet stängde Theresa Flatmo inte dörren för samarbete med något parti utom Sverigedemokraterna. Nu är inte heller Socialdemokraterna aktuella.

– Vi har inte haft något möte med dem. Det är inte aktuellt att Centerpartiet och Socialdemokraterna ska regera tillsammans, säger Theresa Flatmo.

Sven-Åke Draxten (S), bekräftar att partierna inte förhandlar med varandra.

– Vi träffar företrädare för Centerpartiet i stort sett dagligen, men vi har inte haft någon formell sittning om att söka samverkan, säger Sven-Åke Draxten.

När det gäller övriga förhandlingar om styre i kommunen lägger Sven-Åke Draxten locket på.

– Jag föregår ingenting, så jag kan inte lämna besked just nu. Vi förhandlar och jobbar på den frågan.