Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget positivt från alliansen

Inte vid ett enda tillfälle har Alliansen med Larm-Svensson (C) i spetsen lagt fram ett konkret förslag som gett mer pengar eller förändrat för glesbygden i positiv rikting.

Det är inte som de nu vill påstå att vi i majoriteten arbetat fram hälsovalet. När det tvingades på oss tillsatte vi en vårdvalsgrupp i vilken Alliansen och hon ingått på samtliga möten. Inga andra förslag har lagts och när vi gemensamt tagit det i landstingsfullmäktige jublade hon och hennes samarbetspartier.

Larm-Svensson tycker att vi borde lyssnat när vårdvalsreglerna utformades. Vi lyssnade hela tiden, men det kom inte ett ljud eller ett enda förslag från henne och hennes gruppering. De var fortsatt nöjda.

Att vi som patienter skall kunna välja är en självklarhet, men lika självklart måste det vara att vi gemensamt kan avgöra var vi vill sätta in extra stöd för en trygg vård och dessutom gemensamt bestämma var hälsocentralerna skall finnas.

Dessutom är det inte efter hennes uppmaningar som jag vill samla vår Hälsovalsgrupp igen – någon sådan uppmaning, kontakt, samtal eller förfrågan har aldrig kommit från henne – hon har över huvud taget inte talat med mig i frågan, däremot har jag via media uppfattat att hon varit ute bland hälsocentraler och allmänhet för att försöka slingra sig ur sitt ansvar och förespegla att hon aldrig funnits med i det arbete som hon så stort hyllade när det väl klubbades.

Det är valår, men jag vill för min del trots olika uppfattningar om Hälsovalet i grunden att vi tar gemensamt ansvar inte förvillar för dem som trots allt skall skapa vård för oss patienter.

Robert Uitto (S), Landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel