Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget nytt besked om styret i Berg

Under helgen hoppades Centerpartiet i Berg få klarhet i vilka de vill samarbeta med. Så blev det inte.
– Det är som det har varit hela tiden, säger Dan-Olov Westberg (C).

Annons

Centerpartiet sitter på trumfkortet när det gäller hur Bergs kommun ska styras de kommande fyra åren. Under söndagen hade partiet ett möte för att komma fram till ett beslut, men något sådant kom inte.

– Fortsättning följer. Vi får fortsätta att vrida och vända på det till vi kommer till någon slutsats. Det lär väl inte dröja alltför länge. Det är ingen mening att bara tugga på heller, vi måste till slut ta någon form av beslut, säger Dan-Olov Westberg, partiets ledande namn i kommunen.

Kvällen innan kommunfullmäktiges sammanträde i november kommer Centerpartiet kalla till en nomineringsstämma. Enligt partiets stadgar har den nya fullmäktigegruppen förhandlingsmandat. Sedan fastställer ett medlemsmöte det slutliga beslutet om vilka partiet samarbetar med.

– Men jag hoppas att vi blir färdiga innan dess. Om fullmäktigegruppen är överens lär inte medlemmarna gå emot det. Det har jag svårt att tänka mig, säger Dan-Olov Westberg.