Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget nytänk på landstinget

Jag har i två månader kontaktat landstinget från 15 olika vinklar inklusive direktören själv för att får presentera ett par innovationer + andra idéer för att bota, förenkla och spara i vården.

Av de få svar jag fått visar det sig att det inte finns en kanal i vården för nymodigheter och inte ens ett system för medborgare att lämna utvecklande tips heller. Jag har åtminstone fått patientnämnden att diskutera möjligheten för folk att nå fram med medborgarförslag till det tröga landstinget.

En anonym vän på landstinget har också försökt nå framgång med bla nya produkter till sin arbetsgivare men utan resultat. Detta betongtänkande i vården, där varken jag eller andra kan nå en dialog eller ens få ett svar från bla direktör Karin Strandberg-Nöjd har fått mig att informera socialminister Göran Hägglund. Att ringa Robert Uitto (S) om detta är bästa sättet att kasta bort tid. Idag stod det i tidningen att Landstingets Jegrelius institut redan haft en innovationskonferens utan att ens försöka bjuda in alla oss organiserade innovatörer som just nu sitter och ruvar på ideer som kan utveckla landstinget. Hur smart var det? Vad hade donatorn Gunnar Jegrelius tyckt om landstingets ovilja att utveckla sig? Inrätta en seriös "idébank" dit medborgare och utvecklare kan framföra sina förslag till vården och utarbeta ett system för att behandla, belöna slussa vidare projekt till alla patienters och skattebetalares glädje.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel