Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget löfte om bättre vägar

Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm gästade länet på måndagen men hade inga löften i bagaget.

Annons

– För att ge Gunnar en bild av läget i Jämtland har han fått träffa inbjudna representanter från basnäringarna turist, jord och skog. Det för att hitta infrastrukturinvesteringar som skapar tillväxtutveckling i länet, säger Per Åsling, (C).

LT har tidigare berättat om Göte Thoréns väguppror. På måndagen fick han chansen att diskutera med Gunnar Malm.

– Jag har pratat mycket om rättvisa och fördelning av pengar som vi aldrig får någon rätsida på, säger Göte Thorén.

Blekinge län får 10 miljarder mer per år än Jämtlands län trots att de har en fjärdedel av vägnätet, enligt Göte Thorén.

– Jag har full respekt för den situation som Jämtland har hamnat i där en stor del av vägnätet är grusvägar. I mitt uppdrag har jag en viss summa pengar som ska räcka till hela landet, säger Gunnar Malm.

Hans uppdrag handlar om hur Sverige ska få ett så väl fungerande transportnät som möjligt.

– När jag räknar ihop alla projekt så är det inte bara Jämtland som har en massa synpunkter utan det förekommer över hela landet. I mitt uppdrag ska jag försöka göra en prioritering eftersom det handlar om en begränsad summa pengar. Då hamnar man i den här situationen där någon hamnar längst ner på listan. Det innebär inte att jag inte förstår utan det här är en debatt som vi behöver ha, säger Gunnar Malm.

På frågan om det kommer tillföras ännu mer pengar till Jämtland svarar Gunnar:

– Jag vill inte lova någonting. Jag kom hit i dag dels för att jag var inbjuden men också för att lära mig och förstå hur situationen är på ett bättre sätt. Det här är en pågående diskussion, ju fler argument som kommer upp på bordet ju närmare en lösning kommer vi, säger han.