Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget grubbel hos Jämtland när Borås besegrades hemma

/
  • Egal Saleman och Mathias Eckhoff jublar efter 81–76 mot Borås. Jämtland fick därmed lite andrum på rätt sida om strecket.   Foto: Denny Calvo.

Envis som en åsna har jag vägrat att döma ut Jämtland Baskets herrar. Absolut ingen anledning nu. Seger med 81–76 mot Borås trots att amerikanen Tyronne Levett saknades i lagupp­ställningen.

Annons
– Fanns ingen känsla av att vi grubblade över att Levett inte kunde vara med. Det var bara att gå ut och köra, menade Egal Saleman som presterade sin bästa match i ligan så här långt och satte 13 poäng.
Inte minst Egal följde konceptet att det bara var att gå ut och köra.
Utöver poänghystande slet han som en trimmad bäver i såväl offensiv som defensiv och var även en av dem som satte rejäl skjuts på passningarna.
– Vårt spel som går ut på snabbhet i fötter och att sätta fart på bollen börjar att sitta mer och mer. Det här känns riktigt bra.
Fanns inte en enda spelare som inte gjorte sitt jobb i Jämtland denna kväll.
Stort utropstecken bredvid Saleman var likaledes stenhårt jobbande Luka Marholt som hivade i hela 19 poäng.
Och så ska det sägas:
Trots att många verkligen ska ha beröm så hade inte Jämtland vunnit denna match utan sin riktigt store lille lirare Andrew Mitchell.
Hade det lite trögt, bevakad som han alltid är, med att få i bollen i korgen men till slut hade poängräknarna ändå fått notera 24 pinnar för hans del.
Full pott för Mitchell i kolumnen betydelse för laget på alla sätt och vis.
Stor glädje och gamman – lite rock och lite roll – i Sporthallen bland publik och hemmaspelare.
Även Tyronne Levett, den skadade amerikanen fullständigt strålade av lycka. Mitt i allt personligt skadeelände visar det sig att den viktige amerikanske Jämtlandspjäsen dras med två riktigt rejäla skador.
En fraktur på ett (svullet) lillfinger som plågat honom länge.
En riktigt akut skada på utsidan av vänster fot som i värsta fall kan tvinga honom till en lång bortavaro.
– Jag har haft ont i tre veckor. Till sist kunde jag inte gå och blev tvungen att uppsöka läkare.
Röntgenundersökning är gjord.
Besked om vad det är för typ av skada kommer senast tisdag, men undersökande läkare har låtit Levett förstå att det kan bli frågan om en längre vila.
Även Tyrone Levett hyllade laget och inte minst Egal Saleman.
– Fantastisk match av grabbarna och strålande insats av Saleman med flera.
Apropå Saleman som kom till Jämtland från Umeå och nu gör sin första säsong i basketligan så rankade han denna match som:
– Min klart bästa så här långt.
Nästan en lite bragdartad insats av Jämtland som trots bra försvarsspel tidigt i matchen hamnade i stort poängunderläge på grund av att Borås Jonas Larsson på ett närmast otroligt sätt hivade i trea efter trea.
Själv var jag inställd på att få skriva en rapport om att Jämtland verkligen kämpade väl i en ny förlustmatch.
Mot ett Borås som visserligen gårr knackigt i ligan men förfogar över fyrtorn som returkungen Mc Dade och storklunsen Michael Kingsma skulle det liksom bara inte gå att vinna när både Joakim Eriksson och Tyrone Levett saknades.
Men det gick.
Coach Eckhoffs norska "la det svinge and rock'n roll basket" planterar sig sakta men säkert i spelarnas skallar och fötter.
Och hjärtan.
Keep on.
Och låt oss hoppas att Eriksson/Levett snart är tillbaka.
Då jädrar.

Mer läsning

Annons