Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget förbjudet kött i Krokom

Kommunfullmäktige i Krokom antog vid sitt senaste möte en ny måltidspolicy för den mat kommunen serverar inom förskola, skola och äldreomsorg. Där står bland annat följande:

”För matgästen ska måltiden kännas lustfylld och trevlig. Individuella behov utifrån medicinska, etiska, kulturella och religiösa skäl ska tillgodoses i möjligaste mån”.

Denna formulering försöker Sverigedemokraternas Ronny Karlsson utnyttja politiskt genom att på sin hemsida påstå att övriga partier skulle acceptera brutal slakt utan bedövning. Karlsson insinuerar att alla andra ledamöter i fullmäktige skulle säga ja till att servera halalkött från djur som slaktats på ett brutalt sätt. Så är det självfallet inte. Det är tråkigt med politiska företrädare som förvränger vad som faktiskt har beslutats.

Slakt utan bedövning är förbjuden i svensk lag sedan 1937 och det finns inga planer på att förändra detta. Jag har för övrigt själv skrivit en artikel tillsammans med landsbygdsminister Eskil Erlandsson inför EU-valet 2009, där vi slår fast att religion kan inte rättfärdiga djurplågeri.

Ronny Karlsson är därför ute och cyklar när han påstår att Krokoms beslut om ny måltidspolicy skulle innebära att kommunen gör avkall på djurskyddet. Däremot innebär policyn att kommunen i möjligaste mån ska ta hänsyn till individuella behov och önskemål. Detta är Karlsson ensam om att motsätta sig bland fullmäktigeledamöterna.

Håkan Larsson (C), Rödön,
kommunfullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel