Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget depp trots tredje förlusten

/
  • Francis Odada och Tyrone Levett visar lite fighting face. Basketfansen hoppas på ännu mer av den varan framöver.  Foto: Denny Calvo
  • Andrew Mitchell visade med eftertryck att han är den den ledare som Jämtland Basket behöver. Men han kan inte tillsammans med Tyrone Levett göra allt själv.
  • Foto: Denny Calvo

Det blev tredje raka smockan för Jämtland Basket när man tog emot ligaledarna Uppsala hemma i Sporthallen i går.
- Vi utmanar dom i tre och en halv quarter och faller med flaggan i topp, menade assiterande coachen Henrik Johansson.

Annons
Johansson garanterade också att det inte är frågan om några gamnackar i truppen trots tredje raka nederlaget.
- Vi har pratat igenom det här så många gånger. Killarna vet att det är bara att fortsätta att jobba hårt mot vårt gemensamt uppsatta mål så kommer belöningen vad det lider. Vi är helt övertygad om att den intensitet vi har på våra träningar kommer att tippa över på vårt matchspel framöver.
Det var ingen välspelad match. En hel del hawaiibasket skulle man kunna säga.
Johansson igen.
- Det gick i vågor. Så länge vi spelade med vårt höga tempo så hade vi kontroll. Men när dom sänkte tempot och vi ramlade in i samma lunk så funkade nästan ingenting. Under långa stunder saknade vi energin och kom inte alls upp i vår normala standard. Vi kan betydligt bättre än så här, försäkrade Johansson.
Från läktarplats kan man också konstatera att det handlade om en så kallad "hedersam" förlust. Jämtland var i allra högsta grad med i matchen, 61-61, när det återstod sju minuter.
Att man i det läget faller ihop och låter siffrorna rusa iväg har med offensivt chanstagande och defensiv svängdörrsbasket att göra.
Utan att vara expert ut i fingertopparna så är det ganska lätt att se att Jämtland för tillfället inte går på alla cylindrar. Ambitionen och kunnandet hos de yngre spelarna finns helt klart.
Men det ligger och pyr under ytan. I dag finns nerverna istället många gånger utanpå skjortan vilket resulterar i en del felaktiga beslut.
- Vi har valt en yngre linje och då måste man ha tålamod med spelarna. Jag och Mathias har fullt förtroende för dom här killarna, sa Johansson. Faktum är att Andrew Mitchell och Tyrone Levett drar ett alldeles för tungt lass just nu. Båda var stundtals lysande under matchens tre första fjärdedelar.
Mitchell som den odiskutable ledaren och poängmaskinen och Levett som den fysiskt stentuffe i både försvar och anfall.
27 poäng från Mitchell och 24 från Levett talar klarspråk när man som lag sammanlagt sänker 66 poäng.
Men i ett längre perspektiv så måste de övriga spelarna med rutin också visa mer för att man ska få hela tåget att lämna perrongen. Stefan Hellgren hade en bedrövlig kväll som han nog helst vill glömma. Och en trio som Joakim Eriksson, Anton Säwström och Erik Westin kan betydligt mycket mer än vad de visade prov på i går.
Lite synd att Jämtland inte fick ihop alla pusselbitar till slut.
Men ska man tro Henrik Johansson så är det bara en tidsfråga innan vi får se helheten.

Mer läsning

Annons