Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget beslut om handelstomterna i Lillänge

Det blir inget avgörande om försäljningen av tomterna i Lillänge.

På torsdag skulle kommunfullmäktige fatta beslut om huruvida Östersunds kommun ska sälja tomten vid betongstationen och den vid Mosippan i Lillänge. Men nu lyfts både ärendet om detaljplanen för handel och försäljningen ut ärendelistan.

– De två ärendena lyft ur dagordningen inför torsdagens möte med anledning av att AnnSofie Andersson har bjudit in några partier för fortsatt diskussion om man kan hitta en lösning, bekräftar Kjell Svantesson (S), fullmäktiges ordförande.

Han har fört samtal med fullmäktiges presidium, Sven Hellström (C) och Lennart Ledin (FP) som båda är överens om att ärendena ska skjutas på framtiden.

Debatten om mer handel i Lillänge – eller handel vid Mosippan och betongstationen – har varit lång och knappast gått som på räls.

Faktum är att Socialdemokraterna är helt ensamma om att vilja sälja de två tomterna till TK Development och skulle förlora stort om ärendena går till votering på torsdag.

Är det därför som besluten skjuts på framtiden?

– Självklart finns ju det med. AnnSofie vill se om det går att hitta en lösning eller om vi ska avsäga oss hela möjligheten med investeringarna. Man vill ju försöka hitta en lösning. Går det inte så går det inte, men man måste ta varje halmstrå så långt som möjligt, säger Kjell Svantesson.

När detaljhandelsbeslutet och försäljningen kommer till beslut är oklart just nu.

– Det beror på vilka diskussioner det blir och om det finns möjlighet att hitta en gemensam lösning. Jag förmodar att det kommer att hända något före sommaren i alla fall