Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om framtiden för Ytterhogdals tränare

/
  • Ytterhogdals tränare Sven-Tore Lindgren skulle i helgen träffat YIK:s styrelse angående vem som ska leda laget.   Foto: Leif Eriksson

Sven-Tore Lindgren tvekar ännu om en fortsättning i Ytterhogdal. I helgen var det tänkt att ett beslut skulle fattas.
– Men mötet blev inte av ... vi har mycket att fundera över, säger Lindgren.

Annons
Det möte mellan Sven-Tore Lindgren och YIK:s styrelse som skulle hållas i helgen blev inte av – och därmed skjuts beslutet om Lindgren ska fortsätta att leda laget på framtiden.
Och mer betänketid verkar passa:
– Ja, det är svårt. Jag kände redan inför förra säsongen att det var dags att kliva av ... man vill ju hinna med något annat än fotboll också. Men samtidigt behövs ledare och de är svåra att hitta, säger Lindgren.
Senare i veckan planerar parterna att göra ett nytt försök att träffas. Och det finns mycket att diskutera.
– En fråga som lär komma upp är ju vilken serie vi vill spela i. Vi blev ju placerade i den södra trean och det tycker jag låter roligt ... lite nya lag och så, funderar Lindgren.
– Men samtidigt saknar vi spelare i laget, och störst chans har vi väl att värva killar från Jämtland ... då är kanske inte södra serien det bästa. Att komma hem till Ytterhogdal efter en match i Borlänge och sedan ha bilresan till Östersund kvar är kanske inte så lockande.
Vad finns det för möjligheter att byta serie om ni kommer fram till att det vore bäst?
– Det blir väl att skriva till förbundet, men om det går igenom eller inte vet man ju aldrig. Men att det blir sådana diskussioner kan man vara ganska säker på, avslutar Sven-Tore Lindgren.
Och så är det förstås – enligt förbundets förslag ska ett av tre Umeålag ska petas in i norra norrlandstrean och ett av fem Gävlelag ska spela i Svealandsserien istället för i södra Norrland. Därmed torde karusellen vara igång.
Annons