Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inger och Sören har haft LT i 40 år – men nu blir det som e-tidning

Inger och Sören Lundemo har haft LT i drygt 40 år och tänker fortsätta med det, men nu blir det som e-tidning.

– Numera får vi tidningen långt frampå eftermiddagen, och då känns den onekligen redan gammal i dessa digitala tider, säger Inger.

– Problemet är inte bara att vi får nyheter sent, utan vi missar ju också annonserbjudanden. Det kan vara kapitalvaror till reapris som är slutsålda innan vi ens har fått tidningen, säger Sören.

De kan teckna ett billigare abonnemang där de får tidningen tidigt på morgonen, men då får de själva hämta den vid macken, två kilometer bort.

– Vi har testat det, men det är inget som håller i längden för oss, säger Sören.

Inger och Sören bor i eget majestät på en höjd längst bort i byn. De har en utsikt åt alla håll som tar andan ur en i vårvintersolen. Här på Sörens släktgård har de bedrivit köttproduktion tills för några år sedan.

Det är Inger som står för datakunskapen, medan Sören alltid har varit emot datorer. Nyligen skaffade han sig dock egen mobiltelefon av enklast tänkbara modell.

– Jag gick datorkurs för sju år sedan, och det var mest för att kolla vad barnbarnen håller på med, säger Inger.

Nu har de fått låna en surfplatta en tid, för att testa hur det känns att läsa LT som e-tidning. Båda tycker det är väldigt enkelt att lära sig tekniken, och Sören är glad att kunna komma åt tidningen så tidigt.

– Jag kliver alltid upp tidigt på morgonen och då känns det jättebra att tidningen ligger färdig och väntar där i surfplattan, säger han.

De har redan bestämt sig för att köpa en egen surfplatta, och byta från pappers-LT till e-tidningen.