Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger Nilsson spelar Pippi igen

/

Inger Nilsson återvänder till rollen som Pippi Långstrump. Den här gången spelar hon en medelålders Pippi som tas in till förhör av polisen efter ett liv som kringresande cirkusartist.

Annons

Det är konstnären Marianne Lindberg De Geer som har lyckats locka Inger Nilsson att ännu en gång axla manteln som en av Sveriges mest älskade sagofigurer - fast den här gången som vuxen.

– När jag var liten var Pippi Långstrump den första genuint originella förebilden för mig och många flickor i min generation, nu vill jag fundera över vad som hände med henne sedan, säger Marianne Lindberg De Geer i ett pressmeddelande.

Kortfilmen "45 dagar senare" visas i utställningen "Pippi på Pippi" som invigs den 30 maj på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. I utställningen har sju nutida svenska konstnärer skapat konst utifrån sin bild av Astrid Lindgrens sagofigur. De andra konstnärerna är Nilsmagnus Sköld, Helle Kvamme, Sofia Sundberg, Anna Wessman och Ann Hingström. I utställningen visas också originalillustrationer ur Pippi-utgåvor från hela världen. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons