Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inger Jonsson

En mörk novemberkväll lämnade vår kära mamma, syster, svärmor, farmor och vän oss efter en kort tids kamp mot en svår sjukdom.

Vår kära Inger ingick i en syskonskara på sex barn och hon växte upp i ljuva Svartåsen. Mamma brukade alltid beskriva sin uppväxt som fin, med bra föräldrar och snälla syskon.

Under sin yrkeskarriär jobbade Inger i vården, vid unga år flyttade hon till Stockholm för att utbilda sig inom vårdyrket men stannade kvar och jobbade där ett litet tag. Men sedan återvände hon tillbaka till Jämtland för att fortsätta inom vården, först i landstinget och sedan inom Östersunds kommun. Inger trivdes med sitt jobb, trots att det tidvis kunde vara slitsamt. Hon var tacksam över alla duktiga och snälla arbetskamrater som hon mötte under sin yrkeskarriär, alla skratt och roliga händelser som hon fick uppleva med dem.

Efter pensioneringen var hon tacksam över de små sakerna i livet, som att ta hand om sina blommor, lyssna på dansbandsmusik, lösa lite korsord, baka kakor och småprata med vänner och släkt. Inger kände kärlek till oss alla men den som kom att bli hennes största kärlek är hennes enda barnbarn Jonas.

Vår kära Inger älskade honom över allt här i världen, hon önskade honom all lycka i livet och försökte ge honom all sin kärlek men också lite underbart goda hembakade hallongrottor.

Under sin sjukdomstid var hon tacksam över all hjälp och stöd hon fick av vårdpersonal och vänner/släkt. Hon var glad över att kunna få bo hos sin son, få håret klippt av den underbara frisören Catrin, kunna ligga i soffan och småprata med sin svärdotter om allt möjligt och få vara i närheten av sitt barnbarn Jonas. Trots orättvisan med att drabbas av en sjukdom som inte gick att bota var mamma nöjd och tacksam med vad livet hade gett. Mamma ansåg att när hon dog så skulle hon ha det skönt och bra. Det tyckte hon att vi anhöriga skulle finna tröst i.

Mamma älskade jultomtar och själva julstämningen men hann tyvärr inte uppleva det denna jul 2013. Men förhoppningsvis ser lilla mamma på när vi firar denna jul i hennes anda med massor av tomtar och julmusik.

Inger kommer att för evigt finnas i våra hjärtan och minnen.

Björn, Carina, Jonas och Katarina