Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inger Ängehov

Min kära hustru, vår mor, farmor och farmorsmor, Inger Ängehov, lämnade oss den 1 mars efter en tids sjukdom.

Inger föddes den 16 augusti 1932 och växte upp på hemgården i Nordannälden med föräldrarna Karin och Ivar Palmgren och sina tre bröder.

Efter skolgång och konfirmation började hon sin första anställning som köksbiträde på A 4 och därefter på Sollidens sjukhem. Vid 20 års ålder träffade hon sin blivande make Arne Ängehov och de gifte sig 1954 och flyttade till Ängegården i Lien, Aspås där de bedrev jord- och skogsbruk på heltid fram till 90-talet.

Inger tog ett stort ansvar för driften av jordbruket samtidigt som hon fostrade sina tre söner Torbjörn, Christer och Öjvind. Inger var också starkt engagerad i Aspåskören både som sångare och solist samt i det övriga föreningslivet i byn.

Hemgården i Aspås var alltid öppen för släkt och vänner där Ingers kokkonst och stora gästfrihet uppskattades av alla.

År 1990 lämnade de båda makarna Ängegården, som övertogs av äldsta sonen Torbjörn med fru Tiina, och flyttade till lägenhet i Krokom. Efter pensioneringen från köket på sjukhemmet i Krokom tillbringades stor del av tiden i fritidshuset vid Näldsjön och med de många barnbarnen.

Inger lämnar ett stort tomrum efter sig och vi kommer att minnas henne med saknad.

Familjen Ängehov