Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

[ingenting]: "Det här är ingentings bästa sommar"

I och med den tredje skivan ”Tomhet, idel tomhet” och låten ”Halleluja” fick indiepoparna i [ingenting] ett rejält genomslag i allmänhetens öron. Nu lever de drömmen på Sverige-turnéer, sjumannabandet som gillar dyra vanor, utan att för den sakens skull lida av storhetsvansinne.

#Det går bra nu, eller?

– Ja, vi ska spela varje helg i sommar och turnerandet är grymt. Det här är ingentings bästa sommar hittills. Det här är också första gången vi kan ta ut en lön och samtidigt ha råd med våra extraordinära turnévanor.

#Så ni har andra jobb också?

– Ja, men det är bara för att vi vill tjäna mycket pengar, haha.

#Säger namnet Ingenting något om er som band?

– Det där är djupt existentiellt. Man kan väl säga att ingenting är ingenting tills man fyller det med någonting.

#Vad är det viktigaste för att göra en bra spelning?

– Kaos innan är alltid bra. Själva spelningen ska vara levande, det måste finnas en nerv. Vi har lirat ihop så länge att det räcker med en blick för att veta vad de andra vill och de är så vi vill att musiken ska framföras på scen.

#Ni spelade på Yran för tre år sedan, har ni några roliga minnen från Östersund?

– Ja, det hände mycket där. Tobbe drog foten i ett staket och fick spela med gips och kryckor. Niklas lånade ut sitt slagverk till The Tough Alliance och det regnande som fan. Men vi gillar Östersund, det är som ett Stockholm i Norrland. Och just ja, vi har ju spelat på Tingshuset en gång i tiden också.

[ingenting, Badhusparken, torsdag.